Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sy
sylli - 16-03-2011 14:50:23
Auto & Vervoer

Buren nemen parkeerplaatsen in

[quote=loreleigil schreef op woensdag 16 mrt 2011, 12:02]ik proef dat hier ook persoonlijke frustratie over het vuurwerk in meespeelt, maar dat moet u echt loskoppelen van het parkeerprobleem. het blijft vervelend, maar u en uw buurtgenoten kunnen hier niets aan doen. u stelt dat deze parkeerplaatsen bedoelt zijn voor de bewoners. de 'buren' zijn bewoners. zij mogen daar dus parkeren. dat u verder moet lopen is vervelend, maar u kunt dat, in tegenstelling tot de buurvrouw met krukken. voor haar raad ik u aan om de lokale afdeling van de ango erbij te betrekken om toch een gehandicaptenparkeerplaats te krijgen. zij kunnen helpen met de aanvraag en mogelijk met het bezwaar tegen de afwijzing. m.i. (wel moeilijk zonder de situatie zelf te zien) heeft buurvrouw recht op een gehandicaptenparkeerplaats en kan de gemeente niet zonder meer stellen dat er plek zat is. voor de buren zonder beperking is er geen mogelijkheid om zich te beroepen op een wettelijke bepaling, aangezien de buren met het autopark netjes in de vakken parkeren en geen wetten overtreden. veel succes!

mwah... frustratie is een groot woord. ik rij dagelijks 140 km tussen spitsrijdend nederland en in mijn werk kom ik heel wat boze mensen tegen, dus ik trek me niet snel persoonlijk iets aan.
ik wilde het woord asociaal niet in de mond nemen, maar ik vind wel dat ze rekening dienen te houden met de rest van de straat. niet zozeer met mij persoonlijk omdat ik het vervelend vind om 5 straten verder te parkeren (het is wel bijna 1 kilometer van huis), maar ik en andere straatbewoners worden min of meer gedwongen om parkeerplekken van andere parkeerpleinen in te nemen en vaak staan die al vol. "ons" parkeerpleintje is de enige met 10 plaatsen voor 6 woningen; de rest zijn 10 plaatsen voor 8 tot 10 woningen.
de vrienden van de zoons komen regelmatig bij hen op bezoek en dan parkeren zij hun auto's (bij gebrek aan plek) achter elkaar op het trottoir/looppad voor de woningen. als je naar buiten wilt om te wandelen of de hond uit te laten zul je je eerst langs een rij auto's moeten wringen.

wat ik wel heel jammer en vervelend vind is dat de sfeer in de straat die altijd goed, hartelijk en vriendelijk was, minder aan het worden is. en waar 2 kijven hebben er 2 schuld, maar een kleine week geleden hadden enkele straatbewoners, toen er op een zondagavond 3 plaatsen vrij kwamen nadat het gezin weg was gegaan, hun auto geparkeerd op de plaatsen. de volgende ochtend toen het gros wilde vertrekken om te gaan werken, kwamen ze tot de onaangename ontdekking dat het gezin bij thuiskomst hun 3 auto's zodanig achter elkaar hadden geparkeerd op het pleintje, dat geen enkele auto op het terrein er meer uit kon.
na dik 10 minuten aanbellen en kloppen op de deur kwam een van de zoons met de mededeling dat de buren maar even moesten wachten, want de buren hadden hen wakker gemaakt... het schijnt uiteindelijk een dikke half uur te hebben geduurd voordat het gezin hun auto's wilden verplaatsen. (dit laatste heb ik van een buurman; ik had mijn auto 3 straten verder staan, dus ik kon gewoon weg)

kortom, wat in beginsel als een "beetje vervelend parkeertekort" begon, begint nu langzaam te ontaarden in een ruzie tussen het gezin en bepaalde buren met pesterijtjes over en weer.

zelf ben ik voor dialoog, maar het gezin is op dit moment niet echt voor rede vatbaar en beschuldigt de gehele straat ervan "de pik op hen te hebben". en ik weet heus wel dat de straat het gezin niet kan dwingen om het bij maximaal 4 persoonlijke auto's te houden, maar als zelfs je bezoek niet meer langs wenst te komen 's avonds en in de weekenden omdat er in de verre omtrek geen parkeerplek te bekennen is, wordt het wel vervelend.