Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

orgelmuts
orgelmuts - 16-03-2011 22:42:11
Auto & Vervoer

Buren nemen parkeerplaatsen in

[quote=rocee schreef op woensdag 16 mrt 2011, 22:14]een gehandicaptenparkeerkaart en een gehandicaptenparkeerplaats zijn twee verschillende dingen. als je een gpk hebt betekent het niet dat je recht hebt op een gpp. een gpk staat op naam en niet (meer) op kenteken en is geldig in heel europa. als je een gpk hebt kan je om zwaarwegende medische redenen en na overleg met je behandelaar (adviesbrief vragen) een gpp aanvragen. dan volgt meestal een afwijzing omdat je volgens de ambtenaat de jouw aanvraag behandelt best 100 mtr kan lopen. de meesten hebben totaal geen idee waarover ze het hebben omdat ze niet paramedisch geschoold zijn. je krijgt dan een oproep voor een arbo arts die voor de gemeente werkt maar zelf als deze een positief advies geeft is de kans groot dat je een afwijzing krijgt omdat de parkeerdrukmeting uitwees dat er regelmatig 'plek zat' was en je kan 'makkelijk' 100 meter lopen. als je dat écht niet kan dan een bezwaarschrift schrijven. je wordt opgeroepen om voor een panel te verschijnen die braaf naar je motivatie en onderbouwing luistert maar ze wijzen op het resultaat van de parkeerdrukmeting en 6 weken later krijg je weer een afwijzing. terug naar je behandelaar en eventueel opvragen van uitslagen van onderzoeken en met eventueel kopieën van onderzoeksuitslagen die nuttig kunnen zijn en weer een bezwaarschrift schrijven en het downloaden van een verduidelijking van je ziekte, deze uitprinten en toevoegen kan handig zijn. kan je ook met het eerste bezwaarschrift doen. dan de foto's van de parkeertoestand in de avonduren erbij doen. de aanhouder wint meestal en als je het écht nodig hebt krijg je vanzelf de kracht om ervoor te knokken. wat dát zul je moeten doen. bedenk wel dat veel gemeenten geld vragen voor een gpp. een kaart kost zowiezo ruim € 125,--

ik weet niet of dat per gemeente verschilt, maar ik heb niets hoeven te betalen voor mijn gpp noch voor mijn gpk.
wel moet je e185,00 voor de aanvraag betalen, maar dat krijg je dus terug als de kaart wordt toegewezen, wordt de aanvraag afgewezen, dan ben je dat geld dus kwijt.
ik blijf het raar vinden dat het op zo'n manier gaat.
zo'n gpk is 5 jaar geldig en ik zou het helemaal niet erg vinden om daar een bedrag voor neer te tellen.