Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 19-03-2011 11:50:39
Huishouden & Energie

Lekstroom

Hoi jose09,
de elektricien heeft met een ledlamp gemerkt dat terwijl de schakelaar uit was de lamp toch brandde. als die ledlamp gewoon bedoeld is voor 230volt, dan heb je te maken met een fout in de bedrading of een apparaat dat zorgt voor dit ongelofelijk hoge gebruik.

wat voor jou belangrijk is, is dat je er achter komt of het in jouw huis fout zit. zoals hierboven al gezegd: als de elektriciteitsmeter (in de meterkast) draait terwijl niets elektrisch aan staat dan zit het probleem na de meter en dus ben jij zelf in principe verantwoordelijk. het wil ook wel eens dat een wasmachine (die zitten meestal niet met een steker verbonden) de boosdoener is. door een niet technisch iemand gemaakt snoer kan ook wel eens een probleem geven. gebruik van oud cellotape als isolatie is ook gevaarlijk.

er is bij de eerdere antwoorden van uit gegaan dat je een oud model elektriciteitsmeter hebt, zo'n ding met een wieltje met een rode vlek die ronddraait als er stroom gebruikt wordt. ga stap voor stap te werk, kijk welke verdieping (of welke groep) de stroom vloeit en kijk dan binnen die groep welk stopcontact als dat mogelijk is.

aan de andere kant denk ik dat het met een bijbetaling van 3000 euro per jaar de moeite loont om en elektricien uit te nodigen.

groet en succes!
erky