Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marsha
marsha - 19-03-2011 12:46:53
Geldzaken & Recht

Vaderschaps test

Hoi, nou de stelling was bij een minderjarig kind dat dus geen inspraak heeft nog en de moeder geeft geen toestemming voor de test zelf (misschien omdat ze ontkent dat de man vader is om contact te voorkomen)
stel de vader is onbekend opgegeven of misschien zelf door een ander erkend...
in geval van overspel waarbij de waarheid na x aantal jaar naar boven is gekomen bijvoorbeeld. de biologische vader is misschien de eerste levensjaren niet op de hoogte geweest van het bestaan van zijn kind en wil een test, indien de vrouw weigert mee te werken heeft deze persoon toch altijd het recht om dit proberen af te dwingen?meer kans als op de geboorte akte is opgegeven vader onbekend natuurlijk maar als dit niet zo is en een ander heeft erkend (buiten het feit om of deze man bewust is van het feit dat deze niet de biologische vader is) kan je dan nog iets ondernemen? heb je dan een poot om op te staan?

neem micheal jackson als voorbeeld, een vrouw claimt een kind van hem te hebben, elke gek kan dat beweren toch(?)
wanneer is een rechter geneigd deze test toe te staan en zijn er eisen waar je aan moet voldoen om zon test via de rechter af te mogen (proberen) te dwingen

denk warrig verhaal, maar de discussie ging dan ook over meerdere situaties met wel en/of niet erkende vaders en wat nou eigenlijk de rechten van een man zijn hierin
want het lijkt alsof die rechten heel beperkt zijn voor het mannelijke geslacht