Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-03-2011 11:41:46
Geldzaken & Recht

Bonus ing

Ing-top ziet na ophef toch af van bonussen

dinsdag 22 maart 2011 07:23

ing-topman jan hommen ziet toch af van zijn bonus over 2010. de bankbestuurder zou, conform de regels, 1,25 miljoen euro aan variabele vergoeding bovenop zijn vaste salaris van 1,35 miljoen euro krijgen. klanten, kamerleden en werknemers reageerden echter woedend.

ing-bestuursvoorzitter jan hommen ziet af van zijn bonus ing-bestuursvoorzitter jan hommen ziet af van zijn bonus

natuurlijk krijgt jan hommen erg veel geld, maar dat is wel volgens afspraak. anti-bonuswetgeving slaat nergens op

lees ook het elsevier-commentaar van ron kosterman: niet zeuren over bonus van ing-topman hommen

dat schrijft hommen in de volkskrant.

staatssteun
de bank zal geen bonussen meer uitdelen zolang de 10 miljard euro staatssteun nog niet is terugbetaald. ook de geplande loonsverhoging van 2 procent gaat niet door. de bank wil de resterende 5 miljard euro schuld in 2011 en 2012 terugbetalen.

omdat de bank tijdens de financiële crisis in zwaar weer verkeerde, zijn bovendien de pensioenen van oud-werknemers bevroren en bleef de loonsverhoging beperkt tot 1 procent. de bonus van de top wekte hierom ook woede van werknemers.

boycot
diverse boze ing-klanten dreigden met een boycot van de bank. 'tot mijn spijt moet in constateren dat de variabele beloning voor de raad van bestuur over 2010 het herstellende vertrouwen van onze klanten en de samenleving hernieuwde schade dreigt toe te brengen,' schrijft hommen.

minister jan kees de jager (cda,financiën) kondigde in reactie op de ophef die ontstond nieuwe regels aan omtrent de bonussen voor bankbestuurders.