Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 22-03-2011 16:37:13
Voeding & Gezondheid

Geef ons de ziekenfondsen terug!!!

Ik vind het moeilijk dat als je hoge zorgkosten en een laag inkomen hebt, je de eigen bijdrage soms al in één maand, de eerste maand van het jaar, opgebruikt. zeker als je met meer mensen in een huishouden dat hebt, is het een enorme aanslag op je geld in januari, want dan komen ook alle rekeningen van de gemeente.
liever zou ik de eigen bijdrage gespreid zien, per kwartaal of maand. het lijkt me een fluitje van een cent dit in de moderne computers mogelijk te maken.

dan nog iets: door de veranderingen in het zorgstelsel en belastingstelsel ben ik per jaar zeer veel duurder uit dan voorheen. even uit de losse pols: 1000 - 1200 euro per jaar duurder uit?

maakt het gevoel dat zorg nu schaars is, dat er meer gebruik van gemaakt wordt, met het gevoel 'ik heb er recht op'? vergeleken met vroeger, er was voldoende zorg voor iedereen, dus je hoefde niet zo nodig op je recht te staan? wie zoekt eens uit of dit verschil in gevoel voor een kostenverhoging kan zorgen (of gevoelde schaarste de vraag kan vergroten)