Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 24-03-2011 10:22:09
Huishouden & Energie

Mishandeling of vermingking

[quote=druifje01 schreef op woensdag 23 mrt 2011, 23:16]allereerst is dit niet te geloven, om niet te zeggen absurd. een verminkende mishandeling, dat zoiets bestaat.

absurd! verminkende mishandeling !

misschien eerst eens verder kijken (en denken) dan het "gerestylde" oor?

het grootste probleem bij zwerfkatten is, dat zij zich razendsnel vermeerderen. omdat te voorkomen zijn er castratie en sterilisatieprogramma's gestart. aangezien er geen eigenaren zijn, worden al de daaraan verbonden kosten, als vangen, operatie (dierenartsen vaak tegen gereduceerd tarief) etc. betaald uit donaties en gedaan door onbetaalde vrijwilligers in hun vrije tijd.

om dit zo efficiënt mogelijk te kunnen doen, moeten wel de "bokken van de geiten" gescheiden worden, of wel de niet-geopereerden van de geopereerde exemplaren uit elkaar gehouden worden. dat kan je doen door ze steeds te vangen en dan te kijken of er een operatie plaats heeft gevonden of door een uiterlijk kenmerk aan te brengen (hoekje van een oor "afgeknipt"), zodat dit van een afstand duidelijk is. de meeste zwerfkatten komen niet gezellig handmak naar je toe om te laten zien of ze geholpen zijn.

de beperkte inzet van vrijwilligers levert het meeste op als je alleen achter de niet geholpen exemplaren aan gaat en geen tijd verdoet om iedere keer achter elke kat aan moet om te kijken hoe de vlag erbij hangt.

een zwerfkat blijft een buitenkat. die kan je het niet aandoen om op te sluiten in een kooi in een asiel. de meeste worden nooit meer handmak en zijn daardoor ongeschikt voor plaatsing in een gezin. dan zitten ze de rest van hun leven binnen opgesloten en dat is geen leven. ze worden trouwens wel allemaal geholpen na binnenkomst, alleen gaat er geen hoekje van het oor af. zo ging dat vroeger en toen werden ze vaak na verloop van een periode afgemaakt wegens onplaatsbaarheid.

wat gebeurt er tegenwoordig. ze worden gevangen, geholpen en dan mogen ze terug naar hun eigen stek om de rest van hun leven te slijten zoals ze dat altijd al hebben gedaan in vrijheid. ze kunnen zich alleen niet meer voortplanten om toename van het aantal zwerfkatten af te remmen.

voor een moederpoes betekent dat ze geen 5 nesten per jaar mee krijgt, die ze moet voeden en er geen 25 of meer zwerfkatten bijkomen.

de enige prijs, die ze moeten betalen voor het in vrijheid op hun eigen stek de rest van hun leven te mogen afmaken, is een hoekje van hun oor af in gecontroleerde steriele omstandigheden. zwerfkatten hebben trouwens vaak ook rafelige oren door vechtpartijen (met de daarmee gepaard gaande ontstekingen).

als ik moest kiezen tussen m'n oorlel missen (waar ik niets van merk onder de verdoving en die niet nodig heb om vrij en blij te kunnen leven) en de rest van mijn leven opgesloten etc. zitten, dan wist ik het wel.

dus moord en brand schreeuwen over verminkende mishandeling????

vladja