Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-03-2011 19:10:47
Voeding & Gezondheid

Heldre ijsblokjes

Traporgel schreef op maandag 28 mrt 2011, 14:14: pbarendse schreef op maandag 21 mrt 2011, 21:24: het enige dat je dan kunt proberen is gedemineraliseerd water gebruiken of gekookt water. dan is de kans op belletjes in het ijs minder, maar niet nul.

ik heb altijd geleerd dat het consumeren van gedemineraliseerd water een risico voor de gezondheid is.

dat is natuurlijk onzin.
gedemineraliseerd water betekend dat een groot deel van de verontreinigingen en sporenelementen verwijderd zijn. bijvoorbeeld door destillatie. kan absoluut geen kwaad.

verder is het water uit de nl. kranen gewoon goed. absoluut niet nodig een of ander filtratiesysteem aan the schaffen, die meestens nog kwakzalverij zijn ook en absoluut niets doen.
het gaat hier inderdaad om luchtbellen, sporenelementen en temperatuur, wat de vorming van de ijskristallen beinvloed.
grappig is mischien te melden dat totaal zuiver water wanneer zorgvuldig gekoeld, niet hoeft the bevriezen, hoewel het kouder is dan 0 graden.
did supergekoeld water zal dan wanneer het verstoord word, bijvoorbeeld door een miniem stofvlokje toe te voegen, ineens totaal en volledig overgaan tot ijs.
de kristalvorming heeft namelijk een aanhechtingspunt nodig.