Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

am
amber4gold - 29-03-2011 12:59:43
Geldzaken & Recht

25 jaar te laat maar eindelijk

[quote=pino123 schreef op vrijdag 25 mrt 2011, 23:52]ik snap de commotie niet zo, indien er zulke zware overtredingen gemaakt worden, kan de officier van justitie je rijbewijs al innemen. enerzijds geven ze aan dat er niet bekeurd moet worden om 3 km te hard, maar dat er sprake is van punten aftrek bij herhaaldelijk drankmisbruik, veel te hard rijden en bumperkleven. zeer zinvol hoor, maar volgens mij als je nu dit een aantal keren achter elkaar doet, kan je rijbewijs ook ingenomen worden. enige voordeel is dat er geen rechter aan te pas komt.

maar.... door een opfriscursus bij een rijschool, kan je de puntjes weer inlossen. dus eerst ff lekker met drank op achter het stuur, dan gaan we wat bochtjes maken met een rij-instructeur en weg zijn de puntjes... wat een onzin. laat ze die malloten gewoon meteen hun rijbewijs inleveren, in plaats van een ontzegging van een aantal uur bij drank. je weet toch wat je doet, je weet dat als je 6 glazen whiskey achterover gooit en je gepakt wordt, dat je teveel drank op hebt. je weet toch dat als je teller 180 aantikt, waar je 120 mag, je 60 km te hard rijdt.
houdt gewoon op met de poespas en neem gewoon meteen het rijbewijs in, hoelang? da's afhankelijk van de overtreding. drank is bijv. 2maanden en een verplichte cursus.

helemaal met je eens pino123 behalve de strafmaaatregelen.
voor mij hoeven die punten helemaal niet, pure onzin.
als mensen asociaal rijgedrag vertonen of met drank op rijden geen punten geven maar het rijbewijs voor het leven invorderen. heb je over een aantal maanden ook geen files meer. met punten krijg je weer nieuwe regels en we komen al om van de regels.laat de rechters nu maar eens echt streng gaan straffen. als je met drank op achter het stuur kruipt maak je jezelf schuldig aan een misdrijf en hoor je zeker niet op de weg thuis maar in de gevangenis.