Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

po
posthuma - 29-03-2011 14:34:23
Geldzaken & Recht

25 jaar te laat maar eindelijk

Bumperkleven, ja , op de linker baan is dit zeer hinderlijk en gevaarlijk. ik rij 100.000 km per jaar (koerier) en hou afstand, maar bij in- en uitvoegstroken wordt me dat vaak onmogelijk gemaakt omdat men nou eenmaal niet graag achter en bestelwagen zit, en dus proppen ze hun wagen voor de mijne met ware doodsverachting alsof ze door de maffia worden achternagezeten. dan wordt van mij verwacht dat ik ga remmen en opnieuw afstand houd, tot de volgende dwaas aankomt en hetzelfde kunstje flikt, terwijl er achter mij ruim voldoende ruimte is.
op een gegeven moment ga ik me dan toch als mens gedragen, en ben dan aan het kleven. fout helemaal fout, maar toch?????? en daardoor zou ik mijn rijbewijs kwijtraken wegens (herhaaldelijk) bumperkleven?

te snel rijden, vrijwel geen denken aan, met een pakkans van bijna 100%. en drank daar begin ik niet eens aan.

maar net als ieder ander mens maak ik ook wel eens fouten, en misschien wel meer gezien de afstanden die ik afleg. ook ik heb wel eens een bekeuring voor (te) hard rijden of iets dergelijks. puntenrijbewijs vind ik prima, zolang ik maar niet vergeleken word met iemand die 5000 km per jaar rijdt, maar meestal is het zo dat ik een soort voorbeeldfunctie heb omdat ik zoveel rij en word ik harder bestraft, zo van hij had beter moeten weten.......

en die termijn van 5 jaar, kan men niet kijken naar hoe de voorgeschiedenis is van iemand die een overtreding begaat? nu is er een zero tolerance beleid is dat er zonder naar je voorgeschiedenis te kijken bestraft, voor de meest vreemde overtredingen (1-5 km te hard op snelwegen, het rechts inhalen van iemand op de rechter rijstrook, terwijl degene die je inhaalt op de 3e of 4e rijstrook zit?)

en hoe gaat men om met de niet nederlandse rijbewijzen, als er bijvoorbeeld extreem te hard (+50) wordt gereden? wordt het dat net zoals nu, hoge boete, maar laat verder maar gaan?