Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 29-03-2011 15:38:11
Geldzaken & Recht

25 jaar te laat maar eindelijk

[quote=posthuma schreef op dinsdag 29 mrt 2011, 14:34]bumperkleven, ja , op de linker baan is dit zeer hinderlijk en gevaarlijk. ik rij 100.000 km per jaar (koerier) en hou afstand, maar bij in- en uitvoegstroken wordt me dat vaak onmogelijk gemaakt omdat men nou eenmaal niet graag achter en bestelwagen zit, en dus proppen ze hun wagen voor de mijne met ware doodsverachting alsof ze door de maffia worden achternagezeten. dan wordt van mij verwacht dat ik ga remmen en opnieuw afstand houd, tot de volgende dwaas aankomt en hetzelfde kunstje flikt, terwijl er achter mij ruim voldoende ruimte is.
op een gegeven moment ga ik me dan toch als mens gedragen, en ben dan aan het kleven. fout helemaal fout, maar toch?????? en daardoor zou ik mijn rijbewijs kwijtraken wegens (herhaaldelijk) bumperkleven?


geachte posthuma,

ik weet dat bepaalde automobilisten denken dat ze onkwetsbaar zijn, maar vroeg of laat krijgen die in het drukke verkeer van nederland (helaas) vanzelf een (ernstig) ongeluk.

ik begrijp dat u ook soms "gedwongen" wordt tot bumperkleven, maar probeer eens om dat niet te doen en kijk wat dit oplevert: uw tijdswinst in namelijk minimaal * en het is ook nog veel beter voor uw eigen gezondheid.
(haast en stress zorgen altijd voor een (uiteindelijke schadelijke) verhogen van uw bloeddruk).

* in een aflevering van blijk op de weg waren 2 volstrekt identieke (burger)politie-auto's met 2 klpd-politieagenten aan het stuur:

1 auto mocht ongehinderd door regels zo hard rijden als mogelijk, zonder het verkeer in gevaar te brengen en 1 auto hield zich gewoon aan de verkeersregels en liet zelfs andere automobilisten voorgaan:

resultaat: tijdens de 200 kilometer lange rit, overdag uitgevoerd, tijdens een werkdag dwars door nederland, bleek dat de tijdwinst aan het einde van de rit 1.5 minuut was...

haast terwijl er ander verkeer is en de vele verkeerslichten in nederland zorgen ervoor dat de tijdwinst altijd minimaal is en het weegt zeker niet op tegen het risico van een auto-ongeluk. uw eigen gezondheid is onbetaalbaar!