Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-03-2011 17:32:43
Voeding & Gezondheid

Heldre ijsblokjes

Wimmi20 schreef op dinsdag 29 mrt 2011, 01:01:
bij mijn antwoord stond duidelijk misschien het was slechts een gedachte.
maar tante hanneke beweert dat ik slechts de klok heb horen luiden enz.
dat kan tante hanneke alleen maar zeggen als ze zeker weet dat ik ongelijk heb.
maar tante hanneke weet het juiste antwoord niet, anders had ze het wel verteld.
als je iets niet weet beste hanneke, hoe kun je dan zeggen dat ik ongelijk heb?
je hebt het over mijn mogelijk onjuiste klepel.
jij weet niet eens de klok te vinden.
allereerst: het zou handiger zijn als u uw reactie ná de laatste "" plaatst, omdat deze dan duidelijker herkenbaar is als uw reactie. hierdoor hoeven lezers niet te zoeken naar wat er al stond en wat ertussen is geplaatst.

ik heb in mijn reactie inderdaad netjes aangegeven dat ik geen tips heb om ijsblokjes helder te krijgen. ik geef dat dus gewoon keurig toe.

maar ik weet in ieder geval wel dat als vaste stoffen uitzetten onder invloed van temperatuur, dat er dan geen luchtbellen inkomen. uitzetting onder invloed van temperatuur is een natuurkundige eigenschap van iedere stof, of deze nou vast, vloeibaar of gasvormig is. de reden hiervan is dat de moleculen bij een hogere temperatuur harder trillen en daardoor meer ruimte nodig hebben. dus dezelfde hoeveelheid moleculen neemt meer ruimte in. daar ontstaat niet spontaan ruimte voor lucht tussen.
en als u deze klok compleet met klepel niet gelooft, kunt u eens googlen op dichtheid, of op uitzettingscoëfficient.. dan zult u zien dat de dichtheid altijd bij een specifieke temperatuur wordt gemeten, omdat de dichtheid onder invloed van temperatuur verandert.

overigens ben ik bij mijn weten geen tante van u. mijn broer en zus hebben namelijk geen kinderen.