Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 31-03-2011 13:51:08
Huishouden & Energie

Onenigheid over reparatie lekkage in huurflat.

[quote=pa0fmy schreef op woensdag 30 mrt 2011, 19:59]

...

daarbij komt dat de mechanische afzuiging voor toilet en keuken nu ook via dit gat blijkt te zuigen. de hele flat staat onder vacuĆ¼m en de balkondeur en voordeur zijn alleen met grote kracht te openen.

...

de ramen kieren en tochten van jewelste. ik de winter heb je altijd koude voeten omdat de kou over de grond zich verspreid.



sorry - niet om het een of ander.. maar dan moet die mechanische ventilatie toch wel een industriele uitvoering zijn.. - om de afzuiging niet via de pijpen, maar via een extra los gat in de meterkast voor elkaar te krijgen.. om de woning vacuum te trekken (ik neem aan dat je "alleen" een onderdruk bedoelt, op zich overigens ook niet optimaal) terwijl er open kieren met zelfs voelbare tocht als gevolg zijn?

als de mv alleen maar afzuiging is dan lijkt hij redelijk overgedimensioneerd, en als het een balans mv is (meestal met warmte wisselaar) dan kloppen de afstellingen niet echt (of staat de inblaas pomp ook af te zuigen?) - maar goed, je zou voorlopig kunnen proberen (als het een balans systeem is, dus in principe *zonder* ventilatie strips e.d. in het huis, alles gaat via het systeem) om de inblaas openingen wat verder open te zetten..

daarna zal dan later de boel wel weer afgeregeld moeten worden om weer een evenwicht te krijgen (afgezogen lucht gelijk aan ingeblazen lucht), maar zo te horen ben je dat evenwicht toch al wel kwijt.. en de lucht die via de wtw binnenkomt is in elk geval minder koud dan de buitenlucht, dus zou je wat minder warmte kwijtraken...