Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

elvinzo
elvinzo - 01-04-2011 12:14:39
Computers & Telefonie

Ongewenste verzending van mail

Mijn vriendin heeft exact hetzelfde gehad als vraagsteller; afgelopen dinsdag begon het, mailtjes op haar naam, zonder onderwerp, met alleen een link. mensen klikten dit aan en vervolgens kom je op een site waarvan je een melding krijgt dat die site is geinfecteerd, en of je even een freesystemscan wil downloaden. dan pas haal je juist een virus binnen!
de volgende dag om exact hetzelfde tijdstip savonds 22:20, eenzelfde zending mails, ditmaal met een andere link "keithmcmean...." of zoiets.

je kunt je pc zo instellen dat ie altijd een melding geeft als er iets gedownload gaat worden, zodat je toestemming dient te geven.

mijn broer, die er erg veel verstand van heeft, heeft een van zijn computers vervolgens opzettelijk op die manier heeft laten infecteren: virusscanner antivir vindt daarna een "fakescanner" op je harde schijf dat daar onderdeel van is... let wel, antivir geeft zelf geen melding op het moment dat je die freesystemscan downloadt, je moet antivir even updaten en dan opdracht geven tot een system scan. antivir is ook gratis te downloaden. gewoon googelen.

vervolgens kun je via het startmenu zoeken naar "freesystemscan.exe". heb je opdracht gegeven tot het downloaden daarvan (of dat niet beveiligd met toestemmingsvraag en is het wellicht ongemerkt gedownload), dan vindt ie dat bestand ook.
mijn broer heeft ook "adaware free" gedownload en laten scannen, die haalt deze troep weg.

daarna wachtwoord van hotmail wijzigen. overigens adviseert ie hotmail niet bepaald; beter nog over te stappen naar iets anders, zoals gmail die ook meer opslagruimte heeft.