Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

duif2
duif2 - 07-04-2011 16:25:41
Voeding & Gezondheid

Hoe kom ik van condens in vershouddozen in koelkast af?

[quote=loreleigil schreef op woensdag 6 apr 2011, 13:47][quote=duif2 schreef op woensdag 6 apr 2011, 13:34][quote=vladja schreef op woensdag 6 apr 2011, 12:40]"warme" lucht (kamertemperatuur) kan veel meer waterdamp bevatten (speciaal in de keuken, kookdampen) dan de lucht op koelkasttemperatuur. koelt die warme lucht af, dan slaat die (meer) waterdamp neer in de vorm van water.

alleen spullen in de koelkast zetten, die volledig zijn afgekoeld nadat deze nog (gedeeltelijk) open staan te wachten. de warmere lucht kan dan ontsnappen. in de koelkast zetten met nog een randje open, zodat er nog lucht kan ontsnappen en later volledig afsluiten.

vladja




maar ik heb bijv. kaas in de koelkast, in verpakking van appie.
ik doe het over in een koelkastdoos, dan komt er toch condens in.
oké, kaas is koel maar doosje is misschien te warm.
maar als ik de volgende ochtend er 1 plakje uithaal, doosje afdroog en direct weer terugzet, is het allemaal nog op koelkasttemperatuur.
hoe kan het dan dat de volgende ochtend toch weer condens in het doosje zit?
gewoon een los suikerklontje bij de kaas in de vershouddoos. probleem opgelost.


@loreleigil, dat had ik al gelezen.
ik vraag mij alleen af hoe het kan dat iets toch op koelkasttemperatuur is en dan nog condens bevat.
wel opletten hoor!