Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-04-2011 23:28:22
Huishouden & Energie

Gaspparatuur aanpassen i.v.m. import aardgas

Hallo cvtechnieker, ben het helemaal met je eens, begin van de week een stukje op de radio gehoord, de calorischewaarde van het gas wat uit noorwegen en rusland dat word ingevoerd is hoger als uit de groningse gasbel, zodat rond 2020 verschillende apparatuur zal moeten worden aangepast op het nieuwe aardgas.
met de vraag van de verslaggever, of er compensatie voor de gebruiker word geregeld om de aanpassingen te bekostigen, was het antwoord: "nee",dit komt voor rekening van de afnemer, dus wij zijn met z'n allen weer de klos,de staat der nederlanden verdiend weer meer als dit een feit word, aanschaf nieuwe cv ketel 19% btw, laten monteren 19% btw, ecotax zal dan een kleine €1000.- per jaar zijn waar we niets voor terug krijgen, en dan de ringleiding die word aangelegd door nederland voor het gas uit noorwegen en rusland, waar ze verder niets voor hoeven te doen, maar dik kassa,dan was het maar gewenst om de gebruikers iets ter compensatie aan te bieden, ik heb dan nog geluk dat mijn cv ketel het nog zal uithouden tot die tijd, maar krijg medelij met mensen die hun cv ketel over een jaar of drie moeten vervangen, en die dan alles weer moeten laten aanpassen op eigen kosten, ik ga vast sparen voor een nieuwe cv ketel, en ik denk dat die tweemaal zo duur word als de vorige, en dan nog even op de ecotax terug te komen, ik heb het gevoel dat 80% van de gebruikers van aardgas niet weten waar wij dat voor betalen, het is wel 1/3 van onze gasrekening per jaar, en dit loop per jaar met €50.- op, dus de energie is niet zo duur zoals het ons word voor geschotelt maar de ecotax,en op de jaarafrekening word daar nog eens 19% btw op geheven, dus belasting over belasting, en deze staatsmakkers hebben het zo goed met ons voor, laat me niet lachen, het enigste wat ze kunnen is lullen, nog nooit gewerkt alleen gestudeerd en ons vertellen hoe het moet, nou ik kan nog wel even doorgaan over het misbruik van de kleine man, maar ik wens de mensen met de kleine beurs veel succes in de komende jaren. m.v.g. hen.2

m.v.g. hen.2