Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-04-2011 11:51:28
Voeding & Gezondheid

Help, de overgang

@het is op natuurbasis en dat vond ik heel erg belangrijk. het nadeel van de hormonen oftewel de pil, is dat als je daar mee stopt het in volle hevigheid alsnog terug komt. dus zeg maar dat wat je nu hebt, dan 10 keer erger. en ik heb begrepen dat als je hormonen neemt, de kans op kanker groter is, maar weet dat niet zeker.

jolanda schrijft bovenstaande. maar door gebruik van femoston continue 1/5(uitdrukkelijk geen 2 fasen pil!) en een juiste afbouw, is er geen sprake van terugkeer van de klachten. op het moment dat je de laatste genomen hebt is de problematiek gewoon over en is het juist zo dat je lichaam de hormonen geleidelijk aan heeft kunnen afbouwen. precies dat wat de overgang zo moeilijk maakt: "alles in een keer op de schop" wordt daarmee gefaseerd aangepakt.
ben blij dat mijn vrouwelijke gynaecoloog zelfs de moeite heeft genomen om mijn huisarts in te lichten omtrent de nieuwste onderzoeken op dit gebied. deze wist ook niet beter dan wat ik hier allemaal lees omtrent de 'bijwerkingen' van wat iedereen gewoon de pil blijft noemen. het gaat immers niet om een gewone pil maar over een medicijn met hormonen met als doelgroep oudere vrouwen rond de menopauze. een wezenlijk verschil.
inmiddels weet ik dat onze huisarts veel vrouwen hiermee heeft behandeld en we zijn er allemaal zeer tevreden mee! blijft onverlet dat je ieder jaar een mammo moet laten maken om het risico, waarvan nog niet bewezen is of er al dan niet verhoogde kans is op borstkanker, onder controle te houden.