Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-04-2011 21:16:48
Huishouden & Energie

Gaspparatuur aanpassen i.v.m. import aardgas

Lieber opuntia,

es ist nur spaß und betrug!

als de gassamenstelling, de stookwaarde en de eigenschappen worden gewijzigd, dan zal dat geleidelijk in kleine stappen over meerdere jaren gebeuren. daarmee wordt vooral ook rekening gehouden met de afschrijving en de technische levensduur van de (huishoudelijke) apparatuur. het gaat dus niet gebeuren dat er plotseling per 1 januari 2013 om 00:00 uur zuiver waterstofgas in het aardgasnet wordt gepompt. het nederlandse volk zou dan namelijk omstreeks 12:00 uur uitgeroeid zijn, bij het bakken van een ei of het koken van theewater.

een dergelijke geleidelijke overgang is ook gebeurd bij het elektriciteitsnet dat van 220 v naar 230 v is geklommen in een periode van 10 jaar. met een vooraankondiging aan de industrie voor elektrische apparatuur zo'n 10 jaar voor het begin van de operatie, is dat in goede banen geleid.

de oude radio uit 1935 van uw grootvader geeft dus de geest als u hem inschakelt. maar ja, uw grootvader had hem dan ook moeten inleveren. overigens was nederland in 1940 een ontwikkelingsland met allerlei uiteenlopende netspanningen, die wij hebben weten terug te brengen tot 220 v en 127 v door ondermeer het verwerpelijke amerikaanse 110 v te verbieden.

kortom, over uw gasapparatuur hoeft u zich geen zorgen te maken. oude apparatuur gaat geleidelijk aan wat eerder kapot, dan nodig is (in dat opzicht wordt u toch wel een beetje een oor aangenaaid), maar als u een nieuw apparaat koopt is die al 'voorbereid' op de toekomst.

gesundheit!
herrdoktoroetker