Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 14-04-2011 00:31:01
Huishouden & Energie

Knopje aan of uit bij opladen solar lamp?

@ dutch:

hier krijgen we een grotere opbrengst uit zonnecellen wanneer we deze onder een hoek van ongeveer 35 ° t.o.v. het horizontale vlak naar de zon in het zuiden laten kijken. ze staat om 13:42 zomertijd in het zuiden. de hoogste opbrengst krijg je wanneer je zonnepanelen steeds optimaal op de zon gericht houd. dus meedraaiend en eleverend.

de zonnecelletjes in die lampjes "kijken" recht omhoog, terwijl de zon boven de evenaar in een boog voor ons langs gaat. in een boog, omdat ze voor ons "opgaat" in het (n)oosten en via zuid onder gaat in het (n)westen.

de opbrengst van de zonnepaneelcelletjes is daardoor zo gering dat de stroom voor een schemerschakelaar in onze breedtegraden al een redelijke belasting voor het accuutje is, dus die eerste zal er niet in zitten. dat betekent dat je ze met de hand uit en aan dient te schakelen. zie daarvoor ook de gebruiksaanwijzing.

naar mijn mening zijn deze lampjes niet echt geschikt om op onze breedte- en lengtegraden te gebruiken. we hebben een zeeklimaat en dat levert redelijk veel regen op. ze zijn "beter" op hun plek in zuidelijker landen met een landklimaat, als je ze tóch wilt kopen.

hardware error man.