Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 16-04-2011 18:17:44
Computers & Telefonie

Netwerk

[quote=remi16 schreef op zaterdag 16 apr 2011, 17:11]ik heb 3 pc’s in huis.
de xp pc geeft bij de speedtest van ziggo 17,4 mbit/s
de vista pc 11,4 mbits/s
en de windows 7 pc 28,4 mbits/s

nu is mijn vraag dus hoe het komt dat er een behoorlijk verschil zit tussen de verschillende besturings systemen.

en de beloofde 40 mbits/s dus ook door geen een pc gehaald word.


hoor het graag…………..


inderdaad zoals freya al aangeeft draadloos vs bedraad..

verder zou ook je router nog beperkend kunnen zijn, maar bij 40 mbps zou dat bij eigenlijk geen enkele router een probleem mogen zijn. maar gooi toch je router er eens uit, en probeer elke pc eens direct aah je ziggo modem?

en dan even kijken: ik ga niet uit van gigabit ethernet, kijken of je netwerk kaarten allemaal 100 mbit full duplex zijn?

en speedtests: de enige (nou ja - van de gratis, meest gebruikte zonder extra software enzo) goed werkbare is die van http://speedtest.net/">speedtest.net - die geeft een realistisch beeld, maar voor je max speed is het handiger om binnen het ziggo netwerk te blijven, en dan dus de ziggo versie van diezelfde speedtest te nemen: http://ziggo.speedtest.net/">ziggo.speedttest.net

zit zelf ook bij ziggo, en eerst trok mn oude router het niet (nou ja - het lukt bijna als ik mn firewall en content filtering uitzette, maar die was juist nogal extreem custom tuned..) - maar sinds mn nieuwe router haal ik gewoon netjes echt *ruim* de volledige beloofde snelheid (120mbps/10mbps) *binnen het ziggo netwerk*.. - al zit daar, met name voor de upload, wel wat tunen van de diverse pcs achter.. en hoe hoger de snelheid des te meer je afhankelijk bent van de andere kant.. als je website op een 100 mbit link zit (echt niet ongewoon) dan is het leuk als jezelf 120mbps aankan, maar dat gaat dus nooit lukken.. zelfs niet als je de enige user zou zijn...

maar goed - uitgaande van je osses zal de xp processor de oudste, en "dus" (?) de zwakste zijn.. het zou eventueel kunnen zijn dat dat je beperkende factor is (eventueel nog wat op te peppen door de instellingen van je netwerkkaart (driver) aan te passen indien mogelijk... - dat kunnen we later nog wel even proberen).. eerst maar eens kijken hoe de losse pcs het doen direct op de ziggo aansluiting (je modem dus)..