Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pa
patdes - 23-04-2011 03:16:56
Geldzaken & Recht

Energie?

Beste christina,

je geet aan dat er nieuwe meters zijn geplaats, alleen aan de meterstanden die je hier opgeeft is dat niet te zien. de beginstand van 2010-2011 bij energiedirect is de eindstand van 2009-2010 bij essent. dus op papier zijn de meters niet vervangen.

het gaat hier om de eindafrekening die je pas hebt ontvangen waaruit blikt dat je verbruik is verdubbelt voor electra en en verdrievoudigd voor gas. de meterstanden zijn dan denk ik een week of 6 geleden opgenomen, wat geven de meters nu aan? een hogere stand als op de eindafrekening.

mochten er nieuwe meters zijn geplaats dan zal daarvoor naar mijn idee op je eindafrekening een correctie voor moeten plaatsvinden. het verbruik volgens de oude meter zoveel kwh of m3 plus het verbruik voor de nieuwe meter.

als er een nieuwe meter is geplaats waarom is er dan geen dubbele meter geplaats. je gaf aan dat je samenwoont en er overdag niemand huis is dan is het vaak voordeliger om een piek dal tarief te hanteren. van 07.00 tot 23.00 op werkdagen is het tarief hoger dan de overige tijden.

vraag bij wat buren na wat hun hun verbruik ongeveer is.

nog even mijn verbruik, ik heb geen gas dus kook electrisch en water wordt opgewarmd door een boiler (wel voorverwarmd via blokverwarming) voor 2 personen ongeveer 2800 kwh.

succes,

patrick