Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 23-04-2011 15:33:48
Geldzaken & Recht

Energie?

Christina,

je verhaal blijft hier en daar onduidelijk. je memoreert een nieuwe meter, dus niet twee. is nu de gasmeter of de electriciteitsmeter vervangen?
als het echt een nieuwe meter zou zijn kan de beginstand alleen maar nul zijn, anders is het een gebruikte meter die je dan niet zou moeten aanduiden met nieuwe, maar met andere.
de stijging van zowel je gas als je electriciteitsverbruik is opmerkelijk en als je woonsituatie niet veranderd is kan een koude winter niet de enige verklaring zijn voor de toename van je gasverbruik.
wat ik vreemd vind is, dat bij de meterwisseling geen eindafrekening is opgemaakt, zodat je voor de daarna beginnende periode alleen maar kan starten met de meter(s) op nul. hoe heeft energie direct trouwens geconstateerd dat jouw meter een storing vertoonde? hebben ze die oude meter nog? zowel je gas- als je electriciteitsverbruik van vóór de wisseling van leverancier komen op mij normaal over, gelet op je leefpatroon en de grootte van je woning.
ik weet niet of je bij energie direct nog veel zult bereiken, maar ik kan je aanraden over te stappen naar green choice. mijn electriciteitsverbruik over 348 dagen was 1958kwh. dit kostte me inclusief vastrecht, transportkosten netbeheer, milieubelasting en b.t.w. €279,30.
voor 1435m.3 gas betaalde ik € 959,63 all-in.
als je overstapt kan je bij je volgende jaarafrekening meteen zien of jouw verbruik bij energie direct echt absurd hoog is geweest, dus waarschijnlijk het gevolg van geklooi met de meter(s)