Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rr
rryn - 26-04-2011 15:55:58
Geldzaken & Recht

Energie?

Christina, het is niet geheel duidelijk. zoals anderen al stellen is het vreemd dat de meterstanden doortellen als je zelf meldt dat je een nieuwe meter hebt gekregen. is deze nieuwe meter dan de gasmeter, of de kwh meter, of beide ? als een meter vervangen wordt, krijg je of een eindafrekening van die meter, of staat op je nota vermeld waar deze meter op stond ten tijde van vervanging. als het laatste het geval is, kan je dus achterhalen of de foutieve telling komt door deze vervangen meter, of juist de nieuwe. hoe is ed aan deze meterstanden gekomen ? hebben ze die afgelezen op afstand, of heb je deze zelf doorgegeven ?als een energiebedrijf de meterstanden niet tijdig weet bij opmaken jaarnota, gaan ze deze schatten. er is van jou geen historisch gebruik bekend, en wellicht hebben ze je dus ingeschat voor een eengezins 2 persoonshuishouden. gewoon even zelf je standen aflezen dus en een correctie aanvragen indien dit het geval is.
het is ook onduidelijk wat je nu hebt moeten betalen. je meldt 1200 euro, maar dat kan niet kloppen. als je al naar het gasverbruik kijkt, kom je met een gasprijs van zeg 50 ct al op 1742 euro. ik neem daarom maar aan dat dit het bedrag is wat bijbetaald moet worden, bovenop je voorschot. maar goed, het kernprobleem blijft een schrikbarend hoge eindafrekening, aantoonbaar tov eerdere jaren en ook nog zo goed als onmogelijk voor een woonoppervalk van 45 m2. wat te doen ? surf eens hier en daar. kassa zelf bijv heeft ooit eens iemand bijgestaan, maar daar ging het over 23000 m3 gas en dat ging al niet makkelijk.