Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 28-04-2011 21:16:39
Geldzaken & Recht

Deurwaarder aan de broek!

Aangetekend met ontvangstbewijs

incasso unie
etc.

[plaatsnaam}, [datum]

betreft: uw dossiernummer [xxx] betreffende een vordering van de ns

geachte dames en heren,

bij thuiskomst op [datum] vond ik een kennisgeving van uw incassobureau in de bus voor een vordering ad € [bedrag] van een vordering van de ns, die aan u in handen is gegeven, vermeerderd met uw kosten.

ik heb van de ns nooit een schikkingsvoorstel ontvangen, noch enige aanmaning. daarom is het mij niet duidelijk om welke zaak dat exact gaat. daarom verzoek ik u mij kopieën te zenden van de onderliggende stukken, waarvan ik aanneem dat deze in uw bezit zijn. mochten deze niet in uw bezit zijn, dan dient u deze op te vragen of de ns te verzoeken deze alsnog naar mijn adres te zenden. ik verwacht een kopie van de originele transactie, die de ns mij gezonden zou hebben en kopieën van de twee - volgens u - verzonden aanmaningen van de ns aan mijn adres.

ik wijs u erop dat volgens de nederlandse wet op de verzender van post de bewijsplicht rust om aan te tonen dat die post daadwerkelijk verzonden en aangekomen is. daarom zend ik u deze brief dan ook aangetekend met ontvangstbewijs.

u zult begrijpen dat ik zonder enige onderbouwing geen geld ga overmaken. als u die stukken gelijk bijgevoegd had, was een en ander ook gelijk duidelijk geweest. deze extra briefwisseling is dan ook niet aan mij toe te rekenen, als zijnde door u gemaakte incasso-inspanningen. tevens dient u in uw antwoord een volledig uitgesplitst overzicht te geven van het te vorderen bedrag door de ns en uw incassokosten per kostensoort.

in afwachting van uw berichten,

hoogachtend,

[handtekening door jouw naam en adres heen zetten]

[tekst toevoegen door wat gevraagd wordt]

een voorbeeld om aan het incassobureau te zenden.

vladja