Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 28-04-2011 23:07:34
Computers & Telefonie

Nokia n8 internet buiten je bundel.

[quote=rosi schreef op donderdag 28 apr 2011, 22:10]wat ben ik blij dat kassa zich verdiept heeft in het probleem aangaande internet kosten buiten je bundel!
ook ik ben sinds twee maanden in het bezit van een nokia n8 met een abonnement zonder internet nu, dat geeft mij heel veel problemen zoals extra kosten buiten mijn bundel!
ik vraag mij af of het verstandig is om toch maar een internet ab. te nemen maar ik zal het niet gebruiken dat is toch van de gekke dat je gedwongen wordt om zo'n abb. te nemen terwijl je er geen gebruik van gaat maken.
wie kent dit probleem en heeft goede raad?
mijn idee is dat ik deze nokia n8 van twee maanden oud beter kan verkopen om verdere problemen te voorkomen. mee eens?

nou ja - of dat nou *de* oplossing is? en niemand _dwingt_ je om een bundel te nemen... ik heb zelf weinig met nokia toestellen van doen, en ken de n8 dus ook niet, maar net even globaal op http://www.gsmarena.com/nokia_n8-3252.php">gsmarea de specs bekeken...

op het eerste gezicht niet echt veel wat hoe dan ook, coute que coute internet access zou moeten hebben..

maar wat ik me meer afvraag: als je besluit een nieuw toestel te nemen, dan doe je toch wat onderzoek? je maakt een lijstje met zaken die er absoluut in moeten, zaken die wel leuk zouden zijn, en zaken die echt niet hoeven... daar komt dat een (of meer) toestel(len) uit en dan ga je een prijs zoeken... of zoeits in elk geval..

als je nu zonder denkt je toestel weg te doen, dan klopt er ergens toch iets niet?

maar ok - het enige wat me zo *standaard, zonder eventuele user-added symbian of java applicaties* lijkt internet te gebruiken is je gps.. of meer specifiek de a-gps (assisted gps.. die smokkelt wat om veel sneller, te koste van wat data verbruik, een fix te krijgen).. en ovi-maps.. het laden van kaarten kan nogal veel data kosten...

zonder echt het toestel te kennen.. als je de gps functie niet gebruikt (of de a-gps kan uitzetten.. maar dan zal je foon niet echt sneller een fix vinden), en/of die ovi-maps applicatie niet gebruikt (of weet te temmen met pre-loaded data? volgens mij zag ik net ergens een topic juist hierover?) - dan zou ik imnsho de twee meest duidelijke onzichtbare dataslurpers al aangepakt hebben...

de rest zou dan common sense kunnen zijn... (als in "surfen verbruikt internet quota" enzo om maar een dwarsstraat te noemen)..

nogmaals, heb geen idee van het toestel, maar op zich zou je wel wat duidelijkheid moeten krijgen??