Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

J. Schipper
J. Schipper - 29-04-2011 21:39:04
Geldzaken & Recht

Deurwaarder aan de broek!

Een paar jaar geleden heb ik met een familielid een vriendin geholpen om haar uit haar financiƫle problemen te helpen. er bleken nogal wat 'verdachte' incassobrieven in haar administratie te zitten. wij hebben toen ook zo'n zelfde voorbeeldbrief als die goede van vladja die nu op deze site staat, naar die 'blaffende honden' (want zo dreigend komen incassobureaus meestal over) geschreven met als waarschuwing "wie eist, bewijst". .
dat op advies van het juridisch loket. dat heeft geholpen. nogal eens had men onvoldoende bewijs om hun vordering te onderbouwen. in zulke gevallen hebben wij nooit aan hun dwingende eis om te betalen, voldaan. uitkomst: nooit meer wat van gehoord. sindsdien zullen wij absoluut nooit meer onder de indruk raken van bangmakerij van incassobureaus bij onterechte en financieel opgeblazen vorderingen.