Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tienvliet
tienvliet - 30-04-2011 16:19:23
Auto & Vervoer

Muziek weer te hard.

[quote=marcel75 schreef op zaterdag 30 apr 2011, 14:37]sylli,
ook jij toont het gelijk van de wetenschap dus aan: geluiden waar je je aan stoort, hoor je harder. dat zijn ze niet, maar zo beleef jij dat wel.

beste marcel75, ondanks voornemen om verder buiten de discussie te blijven daar deze niet meer om het item ging doch eerder om de beleving, wil ik toch nog iets kwijt. als mijn echtgenote en ik tijdens het journaal naar de keuken verdwijnen om de dagelijkse afwas te regelen, blijft de tv normaal op het zelfde geluidsniveau staan. wij kunnen dan eigenlijk niet meer goed beluisteren wat de weerman of vrouw te zeggen heeft. gezien ons gekeuvel tijdens voornoemde afwas is dat ook niet direct belangrijk, er komt nog een later journaal nietwaar. wel heel belangrijk is het vervolgverhaal, zodra de weerman/vrouw zijn relaas beƫindigd heeft moeten wij noodgedwongen luider gaan spreken om elkaar te verstaan. vervolgens bemerken wij dan dat er een reclameblok aan de gang is. dus naar de kamer terug en zachter dat ding. nu vraag ik mij dus in ernst af, indien zoals u beweert wetenschappelijk bewezen is dat het geluid niet harder gaat en dat het enkel tussen onze oren zit, waarom gaan wij dan beiden flink harder praten. er komen zo nu en dan (deze discussie is niet van vandaag) uitspraken van reclamemakers dat het een kwestie zou zijn van verschuiven van toon-acenten of harmonische. echter wat de ware reden ook is, wij moeten luider spreken tijdens deze blokken en dat is waar het aan schort. legio mensen ergeren zich al jaren wezenloos aan dit gedoe. nu breng ik dus naar voren dat ook op de site van vara-kassa dit aan de orde is, prompt wordt ik als zeurpiet gezien. m.i. niet terecht doch een ieder heeft zijn eigen inzicht denk ik dan maar. rest mij op te merken dat er zich gelukkig een medestander in de discussie heeft gemengd, ik begon reeds aan mijn eigen oren te twijfelen. en u mag aannemen van mij dat daar vooralsnog niets mis mee is.