Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
petram - 04-05-2011 19:20:59
Huishouden & Energie

Overstappen naar rwe

Als u beter had gelezen had u constateren dat toen ik nog essent had dubbeltarief met heel veel electriciteit ik een verbruik had tussen de 5000 en 6000 kub. dit heb ik ook daadwerkelijk verbruikt denk anaan de nodige wasmachines en drogers etc etc.
ik heb inmiddels allemaal aa aparartuur geen vriezer geen droger 3 wasmachines per week a 40 graden .alle hallogeenspots verwijdert. ik zou nu een normaal verbruiker moeten zijn.maar ik verbruik steeds meer met minder aparaten.als je iets zegt lees dan goed.de meterstanden zoals ze bij enexis staan zo staan ze ook op mijn meter maar niet op de afrekening daar wordt de meterstand van 2 op 1 gezet en de stand van 1 op 2 dat is het hele eieren eten. aftappen kan ook niet want ik woon in een hoekwoning daar heb ik allang aan gedacht..feit is wel dat toen ik bij essent grootverbruiker was wat ook na te trekken is gek genoeg heb ik zelden moeten bijbetalen en kreeg ik meestal terug bij rwe moet ik met minder bijbetalen maar liefst 400 euro meer in 2008 terwijl ik vroeger meestal terug kreeg en als ik bij moest betalen was het rond de 100 euro.
dus sorry je verhaal klopt niet helemaal wat je verteld
=zwaardvis schreef op dinsdag 3 mei 2011, 11:37: energieverbruik heeft natuurlijk niets te maken met welke energieleverancier je hebt. de meters hangen in je eigen huis dus die kun je dagelijks of wekelijks controleren en opschrijven. de netbeheerder (enexis) leest deze uit of vraagt aan u deze door te geven. daar kan geen leverancier mee marchanderen. als u werkelijk als een kluizenaar leeft zoals u beschrijft zul je met 1500 kwh voldoende hebben. en het verschil tussen enkel en dubbeltarief bedraagt hoogstens 10 euro op jaarbasis dus dat boeit niet zo. als ik u was zou ik alle apparaten controleren met een stroommeter. ook zou ik eens kijken of de buren niet aftappen voor hun wietplantage. dat zou een logischer verklaring zijn.