Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
joolesg - 06-05-2011 16:03:42
Huishouden & Energie

Overstappen naar rwe

Rwe houdt straks op en wordt weer essent.....vroeger waren wij klant bij essent.....niets aan de hand....de rekening van rwe is makkelijker te begrijpen, maar helaas wordt het gewoon essent weer. nuon is misschien het alle makkelijkste maar willen een hoge bedrag per maand dan nodig is om te voorkomen dat je niet op het eind van het jaar niet kan betalenb....je had veel eerder je rekening moeten bekijken of laten bekijken door iemand, dan was dit niet gebeurd. vraag om een betalingsregeling. dat moet kunnen. eigenlijk zijn alle stroom leveranciers even erg, oxxio was nieuw in de jaren 90...wat een ramp was dat...de rekening was ongeveer 10 paginas lang - dus opgezegd en terug naar essent. hoeveel wasmachines doe je dan....je moet het s'nachts doen anders of als bedrijf proberen.....de rekening die je hebt gaat over toen, niet nu.....sterkte


quote=petram schreef op maandag 2 mei 2011, 18:28]in 2007 heb ik me laten ompraten aan de deur en heb toen de overstap gemaakt van essent naar rwe.bij essent had ik eeen stroomverbruik tussen de 5000 en 6000 kub dit kon kloppen daar ik overdag de wasmachine meermaals liet draaien en ook de drogers liet draaien.ook had ik meerdere koelvriscombis een vijver een aquarium halogeen van 100 wat etc etc.ik draaide overdag de wasmache droger strijkte etc terwijl ik eigenlijk alles in het weekend zou moeten doen maar dit was niet haalbaar omdat ik gezinszorg had.dus ik denk bij de overstap naar rwe dan maar gelijk dagtarief dan zou ik stukken goedkoper moeten zijn.ik heb toen ook maar gelijk de vijver aquarium droger en 1 koelvriescombinatie weg gedaan.heb ik nog steeds niet in de gaten dat ik meer verbruikte bij rwe dan bij essent terwijl dit echt onmogelijk moet zijn en ik met deze aparatuur eigenlijk een normaal verbruiker zou moeten zijn.helaas niets is minder waar.
maar had nog steeds niets door doordat ik dacht dat het kwam door de gas en de strenge winters.doordat ik in 2007 en van essent electra kreeg en van de nutsbedrijven gas heb ik me daar nooit mee bezig gehouden en dacht dat alles in orde was en dat ik minder electriciteit verbruikte.totdat ik in januarie een mail kreeg mijn voorschot te verhogen ik was mijn 7000 kub al voorbij????? hoezo???? afgelopen over het jaar 2008 400 bijbetalen ook al vreemd bij essent kreeg ik meestal aan het eind van het jaar terug ook al gebruikte ik veel stroom die ik daadwerkelijk gebruikte.maar bij rwe met minder electriciteit bij betalen en een hoger verbruik.
ik de klapper erbij gehaald en toen zag ik tot mijn stomme verbazing dat rwe gewoon de meterstanden omwisseld.
ik heb dus een dubbele meter die ik ook allebei moet doorgeven echter bij meterstand 1 komt de onderste meter te staan en bij meterstand 2 de bovenste teller.
rwe inmiddels op de hoogte gesteld en werd boos over de telefoon gesproken.toen me ook nog eens verteld werd dat ik enkel en dubbel tarief had sloegen bij mij de stoppen door.inmiddels verschillende brieven van rwe gekregen de eerste waarin staat u bent weer vanaf 1 januarie enkel en dubbel tarief berekend?hoezo wie heeft de toestemming dan gegeven?
vervolgens wederom een brief van rwe gekregen waarin ze zeggen het maakt toch niet uit welke meterstand waar staat u heeft enkel 2 tellers en die worden berekend op enkel tarief?het klopt gewoon voor geen meter en ik ben ten einde raad.enexis zegt niets voor me te kunnen doen ik moet het met rwe oplossen.
rwe zegt gewoon dat heb je verbruikt klaar.het komt er gewoon op neer dat hoe weiniger aparaten je hebt des te meer is je verbruik?ik leef als een kleuizenaar heb geen droger geen vaatwasser geen koffiezetaparaat geen frituurketel en strijken doe ik ook al niet meer.ik heb een splinterniewe inbouwijskast 102 groot met klein vriesvak sterklasse aa en wasmachine aa+ die 3 a 4 keer per week draait op 40 graden?
bij essent draaide ik 3 tot 4 wasmachines per dag waarvan 2 machines 60 graden en 1 machine 95 graden koksjasjes van mijn zoon die toen nog inwoonde.
wie kan mij vertellen wat ik moet doen want in jullie loopt mijn contract af en wil ik naar een andere energiemaatschapij die de boel niet[edit redactie] en die eerlijk is.ook hier graag een tip bij welke leverancier ik het beste af ben.ik ben echt radeloos ben elke maand 250 euro kwijt per maand terwijl ik leef als een kluizenaar.ik kan niet meer rondkomen doordat rwe zijn fouten niet toegeeft.meer betalen voor weinig luxe.wat kan ik doe