Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

db
db_4826563 - 05-05-2011 17:48:45
Geldzaken & Recht

Transactiekosten pinnen

Dat zijn behoorlijk wat termen door elkaar in dit topic :-) irenelopes heeft het volgens mij bij het rechte eind.

- een creditcard en een betaalpas zijn totaal verschillende dingen. we hebben het hier over de kosten van een creditcard.

- bij geldopnames bij betaalautomaten betaal je met een creditcard altijd kosten. (bij een pinpas betaal je vaak geen kosten).

- de kosten die je bij een creditcard betaald hangen vaak (maar niet altijd) er van af of je een positief of een negatief saldo op je creditcard hebt staan. bij bijvoorbeeld de http://www.aanvragencreditcard.net/visa-greencard/">visa greencard (kijk bij uitgebreide specificatie) betaal je bij positief saldo 1% van het opgenomen saldo tot een maximum van 1,50 euro, en bij een negatief saldo altijd 4% van het opgenomen saldo (want je gebruikt het krediet van de creditcardmaatschappij). http://www.aanvragencreditcard.net/american-express-green-card/">american express (kijk bij uitgebreide specificatie) maakt geen verschil, die rekent bij zowel positief als negatief saldo altijd 3,5% met een minimum van 4,50 euro. amex is dus aanzienlijk duurder dan de visa greencard tenzij u een negatief saldo heeft.

hoe zit het dan bij de ing? ing voert de creditcards van mastercard en die worden uitgegeven door ics (international card services). op de website van ics kunt u ook de algemene voorwaarden downloaden. bij de ing mastercard betaald u bij positief saldo maximaal 1,50 euro en bij negatief saldo 4%. als ik me niet vergis heeft u dus... een betaling van ongeveer 120 euro gedaan om op 10 euro transactiekosten uit te komen.