Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jaapje_1
jaapje_1 - 09-05-2011 08:47:14
Vakantie & Reizen

Paspoort

Je hebt met een identiteitsbewijs altijd een beetje een tweestrijd:

1. nee je mag je paspoort/rijbewijs/id-kaart officieel niet afgeven of kopiƫren, zelfs niet als je gegevens wegstreept. hij mag namelijk alleen afgegeven worden aan het bevoegd gezag en dat zijn overheidsinstanties die gerechtigd zijn om jouw hoedanigheid vast te stellen (politie bij een controle, douane en ambassadepersoneel bijvoorbeeld).

2. als je een hypotheek wilt, ergens wilt werken ed dan moet je meestal een kopie paspoort afgeven. de belastingdienst stelt dat in veel gevallen zelfs verplicht. op de kopie moet alles wel zichtbaar zijn omdat bij een belastingcontrole de identiteit vastgesteld moet kunnen worden.

al met al is het devies een beetje: geef de gegevens alleen af aan instanties die een beetje te vertrouwen zijn. bij hotels/autoverhuurders geef ik bijvoorbeeld nooit een kopie af maar bij een bank of werkgever heb ik er niet zoveel problemen mee.