Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

au
autoruit - 09-05-2011 11:36:46
Geldzaken & Recht

Ultraglass emmen

Hallo alemaal,

ik heb alles gelezen en ik vind het heel vervelend voor alle gedupeerden.
mijn naam is victor gout zelf zit ik al meer dan 13 jaar in het autoruitenvak en heb ik alle problemen zelf mee gemaakt omdat verzekerings maatschappijen de reparatie vergoedingen steeds meer dichtspijkeren.

door mijn ervaring heb ik een aantal oplossingen voor de gedupeerden:

zoek eerst goed uit of je daadwerkelijk voor ruitschade verzekerd bent! je wil natuurlijk geen flater slaan bij de maatschappij. ben je wel voor ruitschade verzekerd dan leg je uit dat je een factuur heb ontvangen voor een reparatie die is uitgevoerd en of je deze vergoed kan krijgen.

wanneer ze vertellen dat de schade alleen verzekerd is als deze door een aangesloten partijen wordt uitgevoerd. is je antwoord hierop dat je daar niet van op de hoogte was en daar geen ervaring mee heb omdat je nooit geen schade hebt geclaimt. (mocht je wel eerder hebben geclaimt wat goed is gegaan wijs ze daar dan op)

dan leg je uit dat dit allemaal heel vervelend is gegaan en vraag je als nog of de verzekerings maatschappij dit voor éénmalig door de vingers wilt zien en dat je in vervolg hier beter op zal letten.

wanneer de verzekerings maatschappij hier niet op in speelt maak je ze duidelijk dat je de verzekerings polis gaat beeindigen en dat je op zoek gaat naar een andere maatschappij die soepeler omgaat met het uitbetalen van schade waar je voor verzekerd bent.(uiteraad zal een maatschappij ook aan klanten binding doen en eieren voor zijn geld kiezen.)

als verzekerde kun je meer voor elkaar krijgen bij een maatschappij dan als reparateur.

mocht dit bovenste allemaal niet baten dan is mijn advies om het bedrijf te bellen die de reparatie heeft uitgevoerd en leg hem de situatie uit. het is door hun advies tot een reparatie gekomen die door de verzekeringsmaatschappij vergoed zal worden. en omdat zij zich niet hebben aangesloten bij overkoepelende organisaties is het dat de maatschappij niet betaald.

hierop doe je het bedrijf een voorstel om een derde van het bedrag te betalen. betaal nooit meer dan wat comform de markt prijs is en vraag bij diverse bedrijven bij u in de buurt wat een reparatie ongeveer zal kosten om aan een gemiddeld bedrag te komen.

zorg ten alle tijden dat er een bedrag is overgemaakt naar wat u vind wat de reparatie waard is. voordat er een rechtzaak komt, de rechter zal het betaalde bedrag accepteren als een feit wat de waarde echt waard is! en er is een bewijs dat u niet in gebreke bent gebleven. over het algemeen zal de rechter dan partij kiezen voor de klant in zijn ogen de gedupeerde en worden de kosten dan niet hoger.

tot slot nog een advies om een vrijwaring te krijgen van uw voertuig om een verzekering op te zeggen. schrijf het voertuig over op de naam van een vriend of partner en schrijf de auto vervolgens weer terug op uw eigen naam dit geeft zo'n € 20,00 kosten met zich mee maar u kunt de auto per direct van maatschappij opzeggen met als reden: verkoop van het voertuig. zorg er wel voor dat u het voertuig voor de opzegging bij een ander maatschappij heb onder gebracht zodat u niet onverzekerd rondrijdt.

in de meeste gevallen kunt u nog een extra bonus-males percentage afspreken om van maatschappij over te stappen. (elke maatschappij wil nieuwe en meer klanten)

mocht u autoruit niet verzekerd zijn dan kunt u kijken op www.autoruitnietverzekerd.nl voor een dealer in de buurt deze zijn altijd goedkoper dan de grote partijen op de markt. zo heeft u uw ruit gerepareerd of vervangen voor een fractie van de prijs!

groet victor