Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-05-2011 09:58:11
Geldzaken & Recht

Scheef wonen?!

Kijk eens op de site van de woonbond; het huilen staat je dan nader dan het lachen. er zit inderdaad iets behoorlijk scheef; als je een modaal inkomen hebt van zeg 1700 per maand netto, mag je alleen een huis huren in de vrije sector. zogenaamd beginnen die bij 620 maar daarvoor is niks te vinden. je zit al snel op 800. bovendien moet je dan 4,5 keer de huur verdienen dus dat is ook niet altijd mogelijk. krijg je dus geen woning. een hypotheek? als je boft, voor maximaal 180.000. en wat koop je daar nog voor?
zelf woonde ik ook van 2006-2010 in een particuliere huurwoning - moest snel naar een ander deel van het land verhuizen wegens werk. begon met 695 huur, wat in 2010 in juli (toen ik er gelukkig net weg was), was opgelopen tot 850. in 4 jaar tijd! en mijn salaris stijgt niet meer. bovendien onderhielden ze de huizen niet met als excuus 'we gaan ze verkopen als de huurder vertrekt'. met andere woorden, als ik er nog 20 jaar had gewoond hadden ze nog 20 jaar niets gedaan (en de badkamer bijv. was nu al vies en versleten). het huis zelf kopen was niet mogelijk want ze vroegen vrolijk de 'marktwaarde' en die ligt 100.000 hoger dan waar ik een hypotheek voor krijg...

het is een puinhoop op de nederlandse huizenmarkt.