Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
robbys - 13-05-2011 14:22:08
Vrije tijd & Tuin

Aansprakelijkheid

De discussie of je nou wel of niet een tas mee moet sjouwen in het pretpark is niet relavant en dus onzinnig.

talien had wél een tas bij en is daar in beginsel zélf verantwoordelijk voor. de vergelijking met bijvoorbeeld een garderobe is doet niet ter zake want in zo'n geval is er een duidelijke voorziening getroffen voor het al dan niet betaald in bewaring geven van je spullen, dan mag je ervan uitgaan dat je spullen veilig zijn. in het geval van talien werd zij er op het moment van het betreden van de atractie op gewezen dat het niet toegestaan is om een tas mee te nemen. zij heeft er toen zelf voor gekozen om het tasje aan een medewerker te geven die het met haar medeweten voor haar bij/naast de attractie onbeheerd heeft weggezet. zij had dus zelf kunnen en moeten weten dat er een reële kans was dat het gestolen of anders zins ontvreemd werd.

het is dus erg makkelijk om het op het pretpark af te schuiven die haar meerdere mogelijkheden bood om het tasje veilig op te bergen, zoals: kluisjes bij de in gang en zoals hierboven vermeld zelfsluitende boxen en bovendien had ze er ook voor kunnen kiezen om niet in te stappen.

de schade verhalen op het pretpark is dus kansloos.