Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

de
dedee - 25-05-2011 12:31:15
Geldzaken & Recht

Heeft een student recht op huursubsidie?

Birdies geeft een goede uitleg!

ter aanvulling!
ik zelf heb net in zo'n situatie gezeten dat ik een woonruimte zocht in haarlem waar ik wel huurtoeslag bij aan kon vragen, even ter duidelijkheid, ik wou wel volgende de juiste regels spelen. ik ben student en heb geen zin om alles terug te mogen betalen.

ik heb lang moeten zoeken, ik zelf heb ook gewacht tot ik 23 was omdat ik dan voor een hogere huur kon gaan, iets wat in de randstad niet te vermijden is. ik verhuis vanwege stage en later betere kans op een baan. ik heb dus recht op een hogere subsidie.

ook moet je dochter goed bij de gemeente vragen of de woning niet al op een naam staat! dit was bij mij wel het geval.
ze kan al het bovengenoemde voor zichzelf hebben maar de woning kan opgedeeld zijn in meerdere appartamentjes. met andere woorden ze moet ook een eigen huisnr hebben.
dit kan bij de gemeente aangevraagd worden als zijnde huisnr toevoeging!

studiefinanciering hoef je niet mee te tellen in het verzamelinkomen!
studiefinanciering mag namelijk nergens worden gezien als inkomen.
als ze bijv een schuld had die ze af moest betalen dan mogen ze alleen kijken naar wat ze verdient met haar bijbaantje. dit hoeft u dus niet mee te nemen in de proefberekening.