Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
hesterblok - 25-05-2011 16:25:54
Geldzaken & Recht

Heeft een student recht op huursubsidie?

Birdies omschrijft het inderdaad correct. en wat dedee zegt over een eigen huisnummer klopt ook. een kennis van mij heeft een slaapkamer in een appartement dat ze deelt met meerdere mensen. dat is een woning in amsterdam van een woningcorporatie (duwo). zij heeft een eigen 'sub-huisnummer' en krijgt geloof ik wel huursubsidie.
misschien voor de zekerheid even langs gaan bij een kantoor van de belastingdienst? heb ik wel goede ervaringen mee wat betreft de uitleg van bepaalde regels. bovendien is de wachtrij daar korter dan bij de belastingtelefoon.

overigens is het niet (helemaal) waar dat ze niet controleren op de aanvraag van huursubsidie. de belastingdienst controleert (evenals de ib-groep/duo) wel degelijk regelmatig en met name bij studenten, omdat zij bekend staan om frauduleuze praktijken.
zelf heb ik laatst nog subsidie terug moeten betalen, omdat aan het einde van het jaar bleek dat ik teveel verdiend heb in 2010. dan krijg je netjes aan het begin van het jaar een aanslag; of je even € 500,- wilt terug betalen. kan in termijnen. wat dat betreft is de belastingdienst de meest gunstige kredietverstrekker ... teveel terugbetalen is nog niet zo erg, maar als ze er achter komen dat je (bewust) foutieve informatie hebt doorgegeven of informatie hebt achtergehouden, dan moet je een boete betalen naast de terugbetaling.

verder is anti-kraak huren lang niet meer zo makkelijk, omdat er enorme wachtlijsten zijn ontstaan (door de lage huurtarieven), met name in de grote steden.
vraag eens na bij de universiteit/hogeschool of zij niet een speciale regeling hebben voor studenten die langer dan x minuten moeten reizen tussen woonplaats en universiteit...
uiteindelijk verkrijgen de meeste studenten hun kamer nog steeds via via (studie-/studentenvereniging, studiegenootjes, vrienden, familie etc.), dus laat iedereen weten dat je dochter een kamer zoekt! zo ben ik uiteindelijk ook op de woningmarkt (huur) terecht gekomen.

overigens zijn de huurrechten van huurders van particuliere huurwoningen en huurwoningen van woningcorporaties altijd gunstiger, dan de huurrechten van huurders van studentenwoonruimte!