Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-05-2011 19:16:10
Vakantie & Reizen

Horeca & hygiëne

Ook in de gewone horeca zijn veel problemen, niet alleen in pretparken of dierentuinen.
omdat in de horeca niemand meer in het bezit hoeft te zijn van deugdelijke vakdiploma's e.d.( de klant is zelf verantwoordelijk voor waar en wat hij eet ) is de kwaliteit van de horeca heel sterk erop achteruit gegaan, dat merk je vooral ook aan de mentaliteit van het personeel.
iedereen kan tegenwoordig een horeca gelegenheid beginnen.

zelf heb ik een horeca opleiding gevolgd van 3 jaar en ben best wel bekend in de noodzaak en de logica van hygiëne. ook persoonsuitstraling is belangrijk, blote buiken van personeel moet niet kunnen. kijk maar eens naar de "smaakpolitie " op tv.
tegenwoordig is er ook weinig controle meer op hygiëne en regelgeving hierin.

maar vooral ook bij de tentjes op straat met de loempia's, ruik je de verbrande olie van verre, en toch staat er een rij mensen te wachten op die zwarte gifzooi.
ongelooflijk toch?

horeca is ook veel te duur in nederland, zeker om bovenstaande, als je niet door gediplomeerd personeel wordt geholpen.
een grote ergernis, vooral op een terras is wel de constante vraag of je nog wat wil drinken, dit moet je niet worden opgedrongen, maar dit geef je zelf aan.
het is geen oplettendheid van de ober, maar opdringerig. natuurlijk...... het is de opdracht van de baas, elke stoel die bezet is moet een vol glas hebben, anders wegwezen.

verder, een keuken waarin ik niet in kan kijken hoe er gewerkt wordt, dus een open keuken, daar eet ik niet!!!!
bekijk vooral ook eens de achterzijde van een restaurant of horecagelegenheid. je staat ervan te kijken.

eet smakelijk