Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jaapje_1
jaapje_1 - 27-05-2011 13:58:02
Geldzaken & Recht

Recht bij aankoop via marktplaats.nl

[quote=sonjaatje schreef op vrijdag 27 mei 2011, 13:39][quote=pino123 schreef op vrijdag 27 mei 2011, 13:09]

maakt dat uit? het gaat er hier om dat als er mankementen zijn, deze benoemt dienen de worden door de verkoper. als je willens en wetens een inferieur product verkoopt onder de voorwaarde dat de boot 100% technisch in orde, ben je fout bezig. alleen zal je dat moeten aantonen, eventueel via de rechter. maar dat hoef ik jou toch niet vertellen, neem dat je dat wel weet.

is leuk een aardig maar als er niks schriftelijk is vastgelegd heb je gewoon geen poot om op te staan.

sonjaatje: je eerste vraag: de wet stelt dat een goed moet voldoen aan hetgeen de verkoper heeft voorgesteld. het doet daarbij niet ter zake of het een consumentenkoop of normale koop (particulier - particulier) betreft. de verkoper geeft aan dat de boot 100% in orde is en altijd perfect onderhouden, dit blijkt achteraf niet zo dus het gekochte voldoet niet aan hetgeen voorgesteld is.

tweede vraag: er staat schriftelijk niets vast? de advertentie is behoorlijk schriftelijk en kan als aanbieding gezien worden, zie voor de rest punt 1.

derde vraag: er zullen inderdaad voldoende hobbyisten een product kopen wat niet goed is maar dan kopen ze dat niet terwijl er gemeld wordt dat het product 100% in orde is.

verder zal dit inderdaad een zaak voor de rechter worden. je hebt 6 vaaruren gemaakt naar ik aanneem vrij snel na de koop (dus niet de boot vorig jaar al gekocht?)? dan zal via degene waarbij je de boot ter reparatie hebt aangeboden wel een verklaring te krijgen te zijn dat de inferieure reparaties al bestonden voordat de boot gekocht werd. daarmee sta je in combinatie met de advertentie behoorlijk sterk maar wederom geldt: eerst de verkopende partij de mogelijkheid geven de overeenkomst na te komen voor zover mogelijk, anders ontbinding.