Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wl
wlj - 03-06-2011 12:00:28
Huishouden & Energie

Infrarode paneel verwarming

Beste mario,
het is van groot belang dat je kiest voor een infraroodpaneel waarbij de temperatuurregeling modulair wordt geregeld. een goede thermostaat regeld niet alleen een comfortabele temp maar ook je energieverbruik. dit laatste is men name van groot belang.
mijn ervaring is dat veel panelen uiterlijk op elkaar lijken. bij thermostaten is dat anders. bijna altijd wordt er een stekker- "thermostaat" bijgeleverd. dit betekend niet meer dan drie instelmogelijkheden, t.w. 1000w, 2000w, en 3000w. al deze standen geven een hoog verbruik. afgezien daarvan kun je de temp niet echt regelen omdat de temp van dat moment niet gemeten wordt. vindt je 1000w te koud en 2000w te warm..... zit er geen keuze tussenin. m.a.w. de kunt de temp niet regelen. het kan -5 maar ook -10 vriezen, welke stand gebruik je dan?

mijn thermostaat regeld modulair en de warmte van het paneel voel je nog op 3 meter afstand van het paneel. ook dit is van groot belang voor een laag energieverbruik. er zijn panelen die een laag verbruik opgeven. deze stralen de warmte tot maar 1,5 max. 2 mtr.

laat je niet leiden door de prijs. je rijdt tenslotte ook geen mercedes voor de prijs van een deawoo! bouw het desnoods gefaseerd op dat voorkomt zeker teleurstellingen.

hoe dan ook, ik ben zéér tevreden met mijn warmtepanelen. niet alleen over het comfort maar zeker ook over het lage energieverbruik. ik mag en wil hier ook geen merken noemen anderzijds ben ik voor vrije marktwerking.

succes met je test. ik zal je posts in ieder geval blijven volgen.