Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

al
alysia - 06-06-2011 22:00:18
Garantie & Verzekeringen

Hoe lang kan en mag het duren eer een verzekering uitbetaald?

[quote=vladja schreef op maandag 6 jun 2011, 21:09]je hebt de arts in turkije rechtstreeks betaald in april 2011, omdat het siz niet aan de turkse arts betaalde. maar je hebt ook een schadeformulier ingevuld. heb je luid en duidelijk aangegeven op dat schadeformulier dat je het bedrag zelf aan de turkse arts betaald hebt?

e kunnen een paar misverstanden zijn::

heeft het siz niet per ongeluk ook nog een keer aan de turkse arts betaald na het indienen van het schadeformulier?

of

ze behandelen de zaak in 2011 en denken dat het een rekening betreft van 2011 en passen het eigen risico van 2011 toe?

wat heeft u op schrift van het siz, want aan de telefoon krijg je vaak halve, verkeerde of geen info?

vladja



ik denk dat mijn vraag niet helemaal begrepen is. ik heb nog geen geld over gemaakt naar turkije. oktober 2010 ben ik behandeld door een arts in turkije. deze vroeg geen geld ter plaatsen. dit zou rechtstreeks via mijn verzekering geregeld worden.

april 2011 kreeg ik alsnog een factuur, omdat de arts het gedeclareerde bedrag niet rechtstreeks van mijn verzekering kreeg.


ik heb toen telefonische contact opgenomen met het siz. een mederwerkster vertelde mij dat ik een schade formulier moest invullen en moest op sturen naar het siz. deze stuurde de formulieren weer door naar mondial assistance waar de reis en annuleringverzekering is onder gebracht. dit was gewoon een verkeerd advies. de ziekte kosten ook van die van het buitenland, vallen n.l. niet onder de reis en annulering verzekering, die vallen gewoon onder mijn zorgeverzekering met aanvullende verzekering. tot zover begrijp ik alles wel. ik begrijp alleen niet waarom het zo vreselijk lang moet duren eer er uitbetaald word! ik vroeg me af of dit normaal was.

aan de turkse arts is overigens tot nog toe geen bedrag overgemaakt.