Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ca
casuarisvogel - 07-06-2011 18:27:39
Geldzaken & Recht

Ing plusrekening naar confortrekening

Banken mogen veel. er is bijna geen concurrentie meer, dus ze permitteren zich ook veel tegenover hun klanten. ook tegenover grotere klanten overigens.

zelf heb ik een ing plusrekening en een ing renterekening. beide staan nog als zodanig op de mijning website vermeld. de historie is in te zien tot 1 jaar terug. informatie over voorgaande jaren is niet terug te halen. wel heb ik de aankondiging van omzetting naar comfort rekening ontvangen, maar op het rekening overzicht staat bij mij nog niet comfortrekening.

gelukkig heb ik de toezending van papieren overzichten nooit stopgezet. telkens als de bank eenzijdig besloot die toezending wel te stoppen, heb ik het weer snel gereactiveerd. want het verdwijnen van de historie over de eerdere jaren ging in mijn geval al in, voordat ik de brief met de aankondiging had ontvangen.

maar er is wel iets aan te doen, om de gegevens terug te halen: met je internet toegang kun je de gegevens van je gewone betaalrekening terug te halen tot op 1-1-2005. daarmee kun je ook de overboekingen van de spaarrekeningen naar de betaalrekeningen terugvinden. want alles wat je van de spaar rekening haalde of er naar toe transporteerde, kun je zo opsporen.

de rente bijschrijvingen vind je op die manier niet terug, helaas.