Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-06-2011 14:46:13
Voeding & Gezondheid

Ervaring met virulite tegen koortslip?

Hoi wilma,

het herpes simplex virus kan actief worden als op een gegeven moment je bloedsuikergehalte te laag is:

het herpes virus heeft op zijn eiwitmantel een soort sensor waarmee een laag bloedsuikergehalte kan worden waargenomen.

als het bloedsuikergehalte (te) laag is, komt het herpes virus uit zijn schuilplaats en begin ontstekingen te veroorzaken, meestal op de plaats waar slijmvliezen zijn b.v. neus, lippen, enz; maar herpes kan ook ontstekingen aan de ogen en/of zelfs aan de hersens veroorzaken...

als je merkt dat je bloedsuikergehalte te laag is geworden: dit kun je b.v. merken aan dat je het plotseling koud krijgt/of plotseling te warm krijgt en/of opeens onverklaarbaar snel moe/geïrriteerd wordt.

de oplossing is om snel 3 eetlepels druivensuiker in te nemen; indien je druivensuiker niet lekker vindt, kun je het ook oplossen in een b.v. thee/koffie/limonade/yoghurt enz en daarna ook nog wat te eten, waardoor je bloedsuikerniveau langer stabiel blijft.

dit herhalen als je het opnieuw onverklaarbaarheid koud/warm krijgt en/of moe/geïrriteerd wordt.

(druivensuiker is bij de meeste supermarkten te koop voor ongeveer € 1.70 per 500 gram).

tegen het herpes simplex virus is nog steeds niets te doen, dan wachten totdat je immuunsysteem het virus weer overwint en terugdringt in zijn schuilplaats.

een voorzichtige schatting is dat meer dan 85% van de nederlandse bevolking besmet is met het herpes simplex virus.
een flink aantal mensen hebben (meestal) geen zichtbare symptomen, waarom dit zo is, is nog steeds niet helemaal duidelijk.

het herpes virus is zeer besmettelijk als de blaasjes vocht en/of korstjes bevatten; goede hygiëne is daarom erg belangrijk, want je kunt andere mensen makkelijke besmetten en/of jezelf besmetten op andere plaatsen waar b.v. slijmvliezen zijn.

als je googel raadpleegt op de zoekterm: "herpes simplex and glucose" kun je wetenschappelijke onderbouwingen vinden van de onderdrukkende/voorkomende rol van glucose bij de uitbraak van het herpes virus.

noot:

om het simpel te houden:

druivensuiker staat ook wel bekend als glucose of dextrose.

succes!