Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-06-2011 23:25:44
Computers & Telefonie

Pretium

Freunde und freundinnen,

schon wieder etwas neues! zie http://dirkzwagerieit.nl/2011/06/08/nieuwe-wetgeving-ecommerce-op-komst-consument-krijgt-14-dagen-bedenktijd/">hier. het europees parlement, de raad en de europese commissie hebben overeenstemming bereikt over een vernieuwing van de europese richtlijnen voor kopen/overeenkomsten op afstand. de 7 werkdagen bedenktijd worden 14 werkdagen en de 3 maanden bedenktijd, zolang nog niet alle voorwaarden bekend zijn gemaakt aan de consument, worden 1 jaar. als of het niets is! er zijn ook nog enkele andere verbeteringen. hoewel hier alleen het bestellen van goederen op internet wordt genoemd, verwacht ik dat dit ook min of meer van toepassing zal zijn voor overeenkomsten voor dienstverlening. de regelingen daarvoor zijn namelijk gelijkluidend, met uitzondering voor de diensten die meteen ingaan (der ring des nibelungen van richard wagner streaming op uw computer) of geleverd en voltooid (het wassen van uw auto) worden en loterijen.

dit is kennelijk zo gekomen omdat de ondernemers zich zo goed en integer aan de regels hielden, maar niet heus. pretium telecom moet na de invoering van de wijziging op de wet overeenkomsten op afstand nog langer wachten met verzending van haar welkomstbrieven aan oude mensen. het duurt echter nog jaren voor het zover is. zoals u weet, loopt de nederlandse wetgever niet zo hard voor de consument.

laß die rote daumen jetzt nur kommen!

gesundheit!
herrdoktoroetker