Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 09-06-2011 15:42:23
Vakantie & Reizen

Vergoeding immateriƫle schade?

Loekoek,

het gaat er niet om of het fonds scheutig is of niet. het gaat erom wat is er gedekt, welke risico's zijn gedekt en welke niet (uitgesloten). het is een soort verzekering. en dan is het ook nog een "na-u"-verzekering. dat betekent als er dekking is op een andere verzekering of voorziening of verplichting, dan gaat die voor. vandaar dat je er ook zo weinig voor behoeft te betalen.

waar jij mee te maken hebt gehad heet molest. molest is een verzamelnaam voor gewapende conflicten, burgeroorlog, opstanden, binnenlandse onlusten, oproer en muiterij.

het molest-risico is niet alleen uitgesloten in het calamiteitenfonds, maar in (bijna) alle verzekeringen, bijv. ook in jouw all-risk auto-, inboedel-, de opstalverzekering etc.

zou dat molest-risico wel gedekt zijn, dan moet iedereen een veel grotere bijdrage betalen aan het calamiteitenfonds. de gemiddelde vakantieganger loopt niet zoveel risico om met molest in aanraking te komen, maar wel met natuurrampen. die vakantieganger is dan ook niet bereid om voor molest te betalen via een flink hogere bijdrage per geboekte vakantie.

de touroperator of reisorganisatie heeft in eerste instantie de plicht je terug te halen in een dergelijk geval, omdat zij de reis niet naar behoren kunnen aanbieden, omdat er sprake is van een calamiteit. of de plicht om je niet te laten vertrekken of om te boeken. de touroperator moet wel aangesloten zijn bij het calamiteitenfonds. zelf georganiseerde vakanties vallen er dus helemaal niet onder.

jouw opmerking over het calamiteitenfonds is dan ook onterecht. als de onlusten al in ontwikkeling of aan de gang waren op het moment van vertrek, had je je moeten wenden tot de touroperator.

vladja