Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 11-06-2011 02:42:39
Huishouden & Energie

Operatie

Sorry, heel veel sterkte ...

ik ben dan wel geen honden mens, maar heb wel (o.a.) veel ratjes.. en in de loop der tijd toch ook veel laten opereren (zeg iets van een stuk of 34 operaties bij een stuk of 28 ratjes) (ok - exacte cijfers sinds ik ben gaan registreren, maar zo klinkt het minder "kil").. en bijna altijd ging het goed (de operatie dan), een enkele keer ook niet (letterlijk 1 keer); en dan b.v. die keer dat (een vrij nieuwe, jonge, enthousiaste) da opbelde (met gebroken stem) of zn mn ratje alsjeblieft mocht laten inslapen (vanuit de narcose) omdat het helemaal foute boel was.. (maar goed - ik moet wel zeggen dat de operatie op zich gelukt was..)

maar goed - waar ik naartoe wil.. normaliter zijn das echt gedreven mensen, die echt absoluut van goede wil zijn (denk alleen maar aan de uren die ze moeten maken...).. ok - ik heb dan geluk met een hele goede doe helemaal met me meedenkt.. maar: als je gewoon eerlijk naar ze toegaat, en vraagt wat er precies gebeurt is, dan (imo, ymmc) zeggen ze gewoon precies wat er aan de hand is/wat er gebeurt is - en ook wat er eventueel fout gegaan was en wat dat voor consequenties zou kunnen hebben.. het gaat erom dat je je da kan vertrouwen.. *en* even belangrijk dat je da _jou_ kan vertrouwen.. weet wat je kan en wil doen (krijg je je patientje al mee, kan je zelf meds injecteren, heb je heat pad, ... - of moet je patientje daar blijven om alles te laten doen..) - nou ja - meer van dat soort gedachten..

ga er dus nogmaals heen (desnoods met een buitenstaander als het allemaal nog te gevoelig voor je is) en vraag wat er precies gebeurt is, hoe ze alles hebben ingeschat en wat er uiteindelijk gebleken is (allemaal een stuk moeilijker omdat je naar een andere da gegaan bent uiteindelijk..) verder inderdaad, zoals al eerder door anderen opgemerkt, probeer te relativeren.. ok - het is heel erg, (hell.. met ratjes heb je veel vaker "ellende" dan met langer levende beestjes) - maar het is imnsho altijd een samenloop van omstandigheden... da's zijn ook maar mensen, die wel echt hun best doen.. maar er kunnen idd. fouten gemaakt worden, of gewoon complicaties optreden, of onverwachte dingen.. hoe dan ook - het zal absoluut geen opzet, onwil, wat dan ook geweest zijn..

verder - als alles in je hoofd een beetje rustig is, zal je je denk ik moeten afvragen of je het gedeeltelijk hebt kunnen verwerken, zodat je kan beslissen of je je da wel of niet kan vertrouwen... als dat er niet is.. tsja.. dan is het de hoogste tijd om een andere te zoeken.. voor nu heb je daar absoluut niets aan.. maar in de toekomst wel... (er vanuitgaande dat je wel een ander hondje neemt.. geen vervanger, maar wel een andere, zelfstandige...)

*sterkte*