Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

snah
snah - 16-06-2011 00:20:16
Vrije tijd & Tuin

Staatsloterij

Info van de staatsloterij :

prijzen
bij elke trekking worden alle prijzen getrokken uit de loten, die voor die trekking zijn verkocht. álle prijzen vallen dus gegarandeerd, elke trekking opnieuw. de enige uitzondering hierop vormt de jackpot.
jackpot
de jackpot is de enige prijs van de staatsloterij die niet bij elke trekking gegarandeerd valt. juist daarom kan de jackpot groeien naar een bedrag van vele miljoenen. de jackpot wordt getrokken uit alle beschikbare lotnummers; dat zijn er 18 miljoen. valt de jackpot niet, dan schuift het hele bedrag door naar de eerstvolgende trekking. afhankelijk van het aantal spelers dat de volgende trekking ook meespeelt met de jackpot, groeit de jackpot ook nog eens. zo kan de jackpot oplopen tot een bedrag van maximaal 27,5 miljoen euro. als de jackpot na zes trekkingen niet is gevallen, dan valt deze de daaropvolgende trekking gegarandeerd. ook als de jackpot de maximale stand van 27,5 miljoen euro heeft bereikt, dan valt deze gegarandeerd. de jackpot wordt in beide gevallen getrokken uit loten die ook daadwerkelijk verkocht zijn en waarvoor de extra jackpotinleg is betaald. als de jackpot op een 1/5e lot valt, kan de jackpot uitgekeerd worden aan vijf winnaars met een 1/5e lot.

hoogste winkans
de kans dat er een prijs op een staatslot valt, is groot. eén op de twee personen wint wel iets. er zijn iedere maand veel winnaars. per trekking vallen ruim 4,3 miljoen prijzen.


uitkeringspercentage
de wet schrijft ons voor dat tenminste 60% van de inleg van de deelnemers naar de prijzenpot gaat. het college van toezicht op de kansspelen houdt dit scherp in de gaten. wij hebben in 2009 69,5% van de inkomsten uitgekeerd in prijzengeld.

---

ooit eens een medewerker van deze loterij gesproken , in de tijd dat er nog een liveshow op de tv was van de trekking en zij gaf mij de winnende loten 3 dagen voor de show "live "werd uitgezonden , zij zei mij ook dat de kans op een winnend lot groter was bij de losse verkooploten en dus niet bij de automatische loten .
of dit zo is weet ik niet , maar zou graag hier meer over willen weten .
ook hierin is de staatsloterij niet transparant

hans