Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-06-2011 03:38:46
Computers & Telefonie

Muis met of zonder...

Druifje01 schreef op zondag 19 jun 2011, 00:43: nu kukelt mijn zeer eenvoudige maar goede diensten doende bekabelde muis voor de zoveelste keer van de tafel. handig zo'n draadje om de muis weer op te vissen. maar, hoe zit het eigenlijk met en draadloze muis? ik heb vernomen dat zo'n muis batterijen bij de vleet slijt. is dat nog steeds zo? wat kan men mij adviseren?
batterijen.. tsja.. even kort door de bocht: modernere / duurdere muizen zijn (soms) zuiniger. sommige muizen hebben oplaadbare batterijen, en (weer sommigen hiervan) gebruiken de "ontvanger" als lader.. dus als je niet gebruikt op de houder zetten dan laadt hij vanzelf op.

ok - draadloos is dus makkelijker.. *maar* : ze reageren altijd trager dan bekabelde muizen (om de accu te sparen verbreken ze het contact met de pc grotendeels na elke movement.. het kost weer (een klein beetje) tijd om die link weer op volle sterkte te krijgen.. normaal geen probleem, maar iemand die fanatiek spelletjes speelt zal daar niet vrolijk van worden.

verder: zeker met losse baterijen: die zijn altijd, per definitie, op het meest ongelukkige moment leeg.. (zo goed als empirisch bewezen *grin* )

dus: persoonlijke voorkeur, prijsstelling, locatie van usb poorten t.o.v. bureaublad.. of bij laptop b.v. ruimte om micro-dongel in de pc te laten vs. grote uitstekende dongel of grote usb connecter..

alles kan.. is allebei redelijk werkbaar.. hangt echt van af wat je zelf wilt. heb hier b.v. wat setjes in gebruik, sommige bekabeld, ook draadloze.. 2xaa batterij gaat pakweg 3 maanden mee (een medion setje); een typhoon setje: laadt automagisch op als je hem stalt in de zender (die met een usb kabel aan de pc verbonden is).. nog nooit leeg gemaakt, en vergeet hem toch ook vaak in de lader te zetten. ander no-name oem muisje doet 2.5 maanden met de batterijen.. enz enz..

voor een kvm gebruik ik altijd bedraad, minder kans op gedoe.

oftewel: sorry.. er is geen (algemeen geldige) clear winner.. je zal het zelf moeten uitvinden.. bepalen wat in jouw situatie het beste is..