Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bosbess
bosbess - 19-06-2011 21:56:39
Geldzaken & Recht

Makelaar in gebreke?

Marcel, ik ken de literatuur en de jurisprudentie op dit gebied niet. heb gekeken op jure, maar kon niets vergelijkbaars vinden. dat de koopovereenkomst wellicht tot stand is gekomen (mondeling) zal ik dan nu maar even in het midden laten. wel vond ik ergens anders het volgende:

"sinds 1 september 2003 is de wet koop onroerende zaken in werking getreden. deze wet houdt in dat huizenkopers drie dagen de tijd hebben om eventueel terug te komen op hun aankoop zonder een boete te betalen. de bedenktijd gaat in nadat het ondertekende koopcontract is ontvangen. tijdens de drie dagen kan de koper zich beraden op het aangekochte huis en eventueel nog advies inwinnen."

ik weet niet of vraagsteller het door de verkoper ondertekende kontrakt heeft ontvangen, maar voorzover ik begrijp is dat niet het geval. mocht hij het alsnog ontvangen dan kan hij er binnen drie dagen na ontvangst van af.

ik blijf erbij dat in de gegeven situatie geen makelaar het in zijn hoofd zou halen om ondertekening te eisen en ook de verkoper (te kwader trouw?) zal zich wel drie keer bedenken. geen enkele reden dus voor paniek, alleen maar voor trots op het gezonde verstand.