Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gl
glendap - 20-06-2011 16:18:38
Geldzaken & Recht

Makelaar in gebreke?

Beste bootsmgd,

in principe is de woning door jullie gekocht. zij het niet dat de overeenkomst nog niet is getekend. indien de overeenkomst getekend was hadden jullie een beroep kunnen doen op de drie dagen wettelijke bedenktijd, deze gaan pas in de dag nadat je de door alle partijen getekende koopovereenkomst hebt ontvangen. wanneer ook deze verstreken waren zou je de woning moeten afnemen. gelukkig voor jullie is dit niet het geval.

voor wat betreft de kozijnen, als de makelaar dit zelf niet had kunnen zien of dat de verkopers hem hier niet over geinformeerd hebben, kan hem niets kwalijk worden genomen en heeft hij aan de meldingsplicht voldaan. voor betreft het ontbinden bij groot onderhoud, meestal wordt hiervoor een clausule opgenomen dat het direct noodzakelijk onderhoud niet groter mag zijn dan bijv. € 5.000,-.

de makelaar kan waarschijnlijk niet verantwoordelijk gehouden voor de vermelding op internet, dit is vaak in kleine lettertjes vermeld.

de makelaar is overigens bij "nieuwe" kijkers wel verplicht de uitkomst te vermelden daar hij nu wel op de hoogte is.

succes met de zoektocht naar je nieuwe huis.