Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

1paul
1paul - 20-06-2011 16:31:33
Geldzaken & Recht

Makelaar in gebreke?

Als je de verkoper als nog "eerlijk" wilt laten zijn kun je de makelaar het keuringsrapport aanbieden om mee te nemen bij de volgende bezichtiging, hij hoeft dit natuurlijk niet te aanvaarden maar hij is wel verplicht om eerlijk te zijn voor wat betreft de staat van onderhoud e.d.

je kunt een klacht indienen bij nvm in dit geval met de mededeling dat de makelaar je toch ietwat onder druk zette met de ondertekening, dit past hem niet en dient hij/zij aan de kopers te laten al is het van verkopers standpunt misschien ook wel te begrijpen en daar werkt hij voor tenslotte...

kort en goed, als de makelaar op de hoogte is van de gebreken dient hij dit te melden net als de verkoper trouwens, mocht later blijken dat er gebreken zijn die alsnog aan het licht komen waar de verkoper weet van had kunnen hebben dan zijn zij verplicht deze kosten alsnog te vergoeden!!!

lijkt me zo dat verkoper nu deze gebreken moet vermelden en dus dat de makelaar de tekst in zijn advertentie aan moet passen...